Вести

 • Експеримент на stepper моторни (Б)

  Експеримент на stepper моторни (Б)

  Stepper моторни движи во мали чекори обично се наведени на етикетата во степени. А чекор мотор да се вртат во една насока на струја се пренесува преку калем, а потоа друг, тогаш во првата ликвидација од спротивниот поларитет, а потоа вториот со обратен поларитет, исто така. Оваа низа се повторува за в ...
  Прочитај повеќе
 • Експеримент на stepper моторни (A)

  Експеримент на stepper моторни (A)

  Stepper мотори се обично на микропроцесори или обичај контролер идентичен, и моќ често се контролирани од страна на возачот кола осветлена stepper моторни и моќ транзистори. Прецизно движење е можно, но сложеноста обично земјиште stepper аматерски во "можеби еден ден" бин делови. Но, stepper може да се користи ...
  Прочитај повеќе
 • Како можеме да се користи stepper моторни

  Како можеме да се користи stepper моторни

  Stepper моторни контрола е уред кој ги контролира позиција, брзина и вртежен момент од механички диск. Таа е наменета за контрола на движење на електрични мотори. Таа има автоматски менувач и прирачник за започнување и запирање на моторот, а изборот и прилагодување на брзината. Исто така се очекува да SE ...
  Прочитај повеќе